یکی دیگر از دلایل مهم پایداری EVOO این است که نوع اصلی چربی آن چربی تک غیراشباع است.
این هم یک چربی سالم است و هم در برابر اکسیداسیون کاملاً مقاوم است.
چربی تک غیراشباع نیز نوع اصلی چربی موجود در روغن کلزا و روغن زیتون است.
اما برخلاف EVOO، روغن کلزا حاوی سطوح بسیار بالایی از چربی غیراشباع چندگانه به نام اسید آلفا لینولنیک است.
این خیلی پایدار نیست و دلیل دیگری است که چرا روغن کلزا و روغن زیتون رودبار را بیش از حد گرم کنید ایده خوبی نیست.
روغن نارگیل اغلب به عنوان یک روغن سالم برای استفاده توصیه می شود.
اما روغن نارگیل حاوی سطوح بالایی از چربی های اشباع شده است که می تواند به طور قابل توجهی سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (یا LDL) را افزایش دهد.
افزایش کلسترول LDL با بیماری های قلبی عروقی مرتبط است و شواهدی وجود دارد که چربی اشباع شده در روغن نارگیل و روغن زیتون گیلان خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد.
یکی از پیام های مهم در مورد EVOO این است که به نظر می رسد زمانی که به عنوان بخشی از رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف شود بسیار موثرتر است که معمولاً سرشار از سبزیجات، میوه ها، حبوبات، غلات، ماهی و روغن زیتون است.
این احتمالاً به این دلیل است که روغن زیتون بی بو فرابکر و پلی فنول های مفید آن با سایر مواد غذایی از جمله سبزیجاتی که به عنوان بخشی از این رژیم مصرف می شوند، تعامل دارند.
رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن از جمله سرطان، بیماری های قلبی عروقی و بیماری آلزایمر مرتبط است.
- منابع:
- تبلیغات: